Mariëlle Beentjes, eigenaar van Currentz

Als integratief Burn-out Counselor & Coach, ontzorg ik werkgevers door stress- en burn-outklachten bij zichzelf of bij de medewerkers te voorkomen of te verhelpen.

Wie ben ik?

Mijn naam is Mariëlle Beentjes en ik ben integratief Burn-out Counselor & Coach, gelukkig getrouwd met René en trotse moeder van ons dochtertje Emmi, die wij in 2021 hebben mogen verwelkomen. En wat ik doe is:

‘Ik ontzorg werkgevers door stress- en burn-outklachten bij werknemers te voorkomen of te verhelpen. Een gezonde en productieve werkomgeving is binnen handbereik.’

Een burn-out klinkt zwaar. En wanneer het een medewerker overkomt voelt het ook zo voor alle betrokken partijen. Hoewel mensen met een burn-out zichzelf vaak zien als een zwakke schakel, zijn ze voor het bedrijf juist vaak de sterkste medewerkers. Een burn-out is namelijk het gevolg van over je grenzen gaan – vaak uit loyaliteit en een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Burn-out cliënten zijn perfectionistisch, ambitieus en kunnen vaak niet stil zitten of nee zeggen, waardoor ze te veel hooi op hun vork nemen. Dit zijn de werknemers die het altijd alles goed willen doen voor iedereen. De vermoeidheid op den duur is eigenlijk onvermijdbaar. Ik weet als geen ander hoe dit voelt.

Kennis maken

In 2011 ervaarde ik zelf een burn-out en ik kwam er niet makkelijk vanaf

Ik lag weken op de bank, iedere prikkel van buitenaf voelde als een overbelasting. Ik heb heel wat hulpverleners versleten doordat ik van het welbekende kastje naar de spreekwoordelijke muur werd gestuurd, want er was niemand die mij effectief kon helpen. Mijn herstel kostte daardoor onnodig veel tijd en geld.

Uiteindelijk dwong dit mij om op zoek te gaan naar mijn eigen pad en zo ontdekte ik stapje voor stapje wat ik nodig had. Ik leerde waar het precies was misgegaan en ook hoe ik terugval kon voorkomen. Door mijn “people-pleasing” eigenschappen vergat ik mezelf helemaal.

Mijn burn-out was een noodzakelijke persoonlijke crisis om opnieuw ‘nee’ te leren zeggen en mijzelf weer op de eerste plaats te zetten. Een rijkdom die ik iedereen gun!

Deze ervaring bracht mij in beweging!

Van persoonlijke ervaring

Na mijn herstel wist ik dat ik hier iets mee wilde doen. Door mijn persoonlijke ervaring wilde ik mensen helpen en ik wist zeker dat ik dit kon. Het vuurtje was aangewakkerd; ik had immers al zoveel tijd en energie geïnvesteerd in dit onderwerp.

Naar Integratief Counselor

Zodoende besloot ik de nodige opleidingen te gaan volgen. Ik deed een driejarige opleiding in professionele communicatie. Daarnaast studeerde ik ook af aan de Nederlandse academie voor psychotherapie als integratief counselor.

Oprichting van mijn praktijk

In 2018 startte ik mijn eigen praktijk als integratief Burn-out Counselor en Coach. Ik ondersteun mensen bij de transformatie van gestrest en opgebrand zijn naar een fit, vitaal en vrolijk leven vol mogelijkheden. Werkgevers ondersteun ik met burn-outpreventie; ik help om medewerkers met overspanningsklachten of een burn-out sneller te laten herstellen.

Dit geeft mij enorme voldoening. Ik juich stilletjes in mezelf als ik mensen glimlachend de deur uit zie lopen, als hun ogen weer stralen.

Daar doe ik het voor. En zo is mijn burn-out ook echt een cadeau geworden. Ik had nooit gedacht dat die donkere periode uiteindelijk zo’n positieve uitwerking zou hebben op mijn leven. En nog mooier: ook op die van mijn cliënten.

Ik kijk ernaar uit om je van dienst te zijn.

WARME GROET, MARIËLLE

Kun je wel wat hulp gebruiken?

Twijfel je of weet je niet welke counseling geschikt is voor jou of je werknemer? Neem gerust contact op, dan kijken we samen wat jullie nodig hebben en wat ik voor je kan betekenen. Dit kan ook via WhatsApp en via het inbel-spreekuur.