Stress & Burn-outhulp op de werkvloer

Fysiek en mentaal fitte werknemers en een gezonde werksfeer maken dat jij stressvrij kunt ondernemen zodat je al je doelen gaat behalen en geen hoge verzuimkosten hebt.

Hulp in elke fase

Ga staan voor het welbevinden van jouw medewerkers zodat je gebruik kunt maken van hun maximale capaciteit. Bij stress, overspannenheid of burn-out bij je personeel ontzorg ik je in elke fase of situatie met:

  • Individuele counseling.
  • Mijn Van Burn-out naar Grip op je leven-programma.
  • Workshops & trainingen op maat.
  • Individueel Leiderschapstraject.
Kennis maken

Waarom ingrijpen

Als je werknemer te lang, te vaak of te heftige spanning voelt en te weinig ontspant, krijgt diegene vroeg of laat klachten. Wat begint met stress, gaat onbehandeld (ongemerkt) over in overspannenheid en misschien zelfs in een burn-out. Een burn-out is het eindstadium van een langdurige roofbouw op het lichaam en ontstaat wanneer je werknemer door blijft gaan, ondanks (meerdere) signalen van overspanning.

Onbewust worden het harde werken en een haperend lijf als normaal ervaren en compleet onopgemerkt sluipt een burn-out erin. Uiteindelijk worden zelfs de meest eenvoudige taken te veel. Je medewerker meldt zich ziek. De accu is leeg, je werknemer is opgebrand en naar alle waarschijnlijkheid zie je je medewerker voorlopig niet terug.

Iemand met een burn-out is lichamelijk en geestelijk extreem vermoeid. Alleen rust en tijd nemen is niet genoeg voor herstel. Er is adequate begeleiding nodig om te herstellen en weer aan het werk te kunnen.

Welke counseling past bij jouw medewerkers?

Currentz Icoon Burn-out Werkvloer Individuele Counseling

Individuele Counseling

Heeft jou medewerker individuele hulp nodig ivm stress, overspannen of burn-out klachten?

Workshops & Trainingen

Hebben jouw medewerkers hulp nodig bij het leren omgaan met stress en burn-outklachten?

Individueel Leiderschap

Heb jij ambitieuze managers in huis die zichzelf graag blijven doorontwikkelen?

Wat maakt mijn aanpak uniek?

Niet praten maar doen

Mijn aanpak is actief: ik geef je medewerker slimme tools voor bewustwording en handvaten om met zichzelf aan de slag te gaan. Hierdoor ontstaan nieuwe gewoontes, zoals het aangeven van grenzen en hulp leren accepteren. We werken in een overzichtelijk traject van gemiddeld 8 sessies toe naar de gewenste staat van een energieke, fitte en vrolijke werknemer – vrij van stress.

Je krijgt een duurzame oplossing

Je werknemer moet niet alleen nu zo gauw mogelijk van zijn klachten af, maar ook leren hoe je het kan herkennen en voorkomen in de toekomst. Ik train de medewerker in het bijtijds herkennen van terugval en geef alle tools om daarmee om te gaan.

Je werknemer krijgt counseling op maat

Iedere situatie, burn-out én persoon zijn uniek. Ik pas mijn methodes daarom aan op wat er nodig is. Mijn aanpak is integratief en ik kijk altijd naar het totaalplaatje van onderstaande elementen:

  • Lichamelijk
  • Emotioneel
  • Gedragsmatig
  • Sociaal
  • Cognitief
  • Spiritueel

Duidelijke communicatie

Anders dan een bedrijfsarts houd ik jou als werkgever op de hoogte van de voortgang. Ik mag geen medische details geven, maar je blijft op afstand betrokken bij het herstel van je werknemer.

Zo krijg jij grip op stress- en burn-outklachten van je medewerkers en balans op de werkvloer.

Download nu mijn gratis e-book!

Voorkomen is altijd beter dan genezen.

Wil je daarom ook meer weten over het voorkomen van een burn-out op de werkvloer? Download dan nu mijn gratis e-book:

‘Zo herken je een aankomende burn-out bij je medewerkers’.

Dit e-book is bovendien inclusief 10 tips om stress en burn-out op de werkvloer te voorkomen.

Met mijn gratis weggever voor jou, leer jij een (aanstaande) burn-out herkennen bij jezelf of bij je medewerker én neem je de regie over stress, overspannenheid en burn-out in je bedrijf.

Wacht dus niet langer en download het e-book nu!

E-book downloaden

Kun je wel wat hulp gebruiken?

Twijfel je of weet je niet welke counseling geschikt is voor je werknemer? Neem gerust contact op, dan kijken we samen wat jullie nodig hebben en wat ik voor je kan betekenen. Dit kan ook via WhatsApp en via het inbel-spreekuur.